Veelgestelde vragen

 • Wat is verzakingsrecht?
  De consument heeft het recht aan Raaf en Vos mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.
 • Hoe kan ik retourneren?
  Voldoet de bestelling niet aan je verwachtingen, dan kunt u uw pakket GRATIS terugsturen binnen de 14 dagen zonder vermelding van reden. Ook producten uit de outlet/solden mogen geretourneerd worden. Klik hier voor meer info.
 • Welke betalingsmogelijkheden?

  Alle betalingen gebeuren via het beveiligde platform Mollie. Wij aanvaarden Bancontact, Mastercard, Visa en PayPal. Wenst u te betalen met een overschrijving gelieve dan een email te sturen naar info@raafenvos.be.

 • Hoeveel verzendingskosten betaal ik?

  Voor België wordt er verzendost van € 5,00 gerekend. Voor andere landen kan u de prijzen terugvinden tijdens de check-out procedure.

 • Hoe worden de schoentjes verzonden?
  Alle producten worden verzonden via bpost. Leveringen in België gebeuren binnen 1 à 3 werkdagen, in andere landen leveren we binnen de 5 werkdagen.
 • Hoe onderhoud ik mijn schoentjes?

  1. Hoe onderhoud ik best schoenen?
  Nieuw aangekochte schoentjes kunt u best voor het dragen impregneren met een vuil-en vochtafstotende spray, zo is het leder optimaal beschermd tegen externe factoren. Impregneren herhaalt u ook best wekelijks, en zeker bij regenweer.

  Zo gaat u te werk:

  Als de schoentjes zowat dagelijks gedragen worden, kunt u deze best geregeld impregneren. Vooral in de winter is het belangrijk schoenen water- en vuilafstotend te houden.
  Let er wel steeds op dat de schoenen droog en vrij van vuil zijn voordat u ze inspuit met een impregneerspray, zoniet kan dit vlekken veroorzaken.

  2. Hoe onderhoud ik lederen schoenen?
  Leren schoenen hebben vele voordelen! Leer is een natuurlijk product dat ademt, comfortabel en sterk is. Bovendien gaat het langer mee! Maar leder vraagt uiteraard ook verzorging om al die eigenschappen te kunnen behouden. Wij geven u een aantal tips waardoor u maximaal van uw leren schoenen kunt genieten!

  Zo gaat u te werk:
  Leder kan in de loop van de tijd uitdrogen en stijver worden. Poets daarom regelmatig uw schoenen met een reinigingsdoekje. Als uw schoenen volledig zuiver en droog zijn, smeer ze dan in met de juiste kleur schoencrèmes (zelfde kleur als de kleur van uw schoenen of een neutrale kleur). Schoencrème voedt de schoenen waardoor ze niet uitdrogen en soepel blijven. Laat de schoencrème een kwartiertje inwerken en poets de schoenen met een doekje of borstel. Spuit daarna in met een water- en vuilafstotende impregneerspray.

  3. Hoe onderhoud ik laklederen schoenen?
  Lakleder heeft een bijzondere uitstraling en geven de schoen een tikkeltje extra glamour. Lakleder is wel doorgaans stevig maar eens beschadigd moeilijker om te herstellen. Wij geven u alvast een aantal tips waardoor u uw schoenen op-en-top glamoureus en stijlvol houdt!

  Zo gaat u te werk: 
  Gebruik vooral geen gewone schoensmeer, spray of slaolie want die producten laten sporen na op de laklaag. Zijn er toch kleine barstjes of scheurtjes in de laklaag? Dan kunt u die kleine beschadigingen bijwerken met nagellak in dezelfde kleur als de schoen. Schoenen in lakleer hoeft u niet in te spuiten met een impregneerspray omdat de schoenen al een gesloten laklaag hebben. 

  4. Hoe onderhoud ik suède schoenen?
  Suède is de binnenkant van leder en heeft een harig uiterlijk. Suède is zachter dan gewoon leer maar het is daarentegen wel minder duurzaam en heel gevoelig voor water en vuil. Schoenen en laarzen in suède zijn mooi luxueus en dat wilt u liefst ook zo houden. Daarom geven we u een aantal tips om uw suède stappers in mooie staat te houden. 

  Zo gaat u te werk: 
  Als er geen echte vlekken op uw suède schoenen zitten en u uw schoenen gewoon een onderhoudsbeurt wilt geven, dan gaat u als volgt te werk: maak de schoenen schoon met een suède borstel en spuit ze daarna in met een suède spray. Laat vervolgens de suède spray even intrekken. Maak daarna de schoenen verder zuiver met de ruwe zijde van een suède gom. Als u dat gedaan heeft, kunt u de zachte zijde van de suède gom gebruiken om de schoenen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Gebruik zeker geen schoensmeer want dan wordt de suède stof hard en maakt u vlekken. Als u de schoenen behandeld heeft en ze helemaal droog zijn, spuit ze dan in met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen. Impregneer uw suède schoenen regelmatig om ze mooi en ‘nieuw’ te houden.

  5. Hoe onderhoud ik nubuck?
  Nubuck is glad leer dat aan de bovenkant licht geschuurd wordt waardoor het een dof, fluweelachtig uiterlijk krijgt en het lekker zacht aanvoelt. Net als suède, wordt nubuck snel vuil, maar het is daarentegen wel steviger dan suède. De stevigheid en de stoere maar verfijnde casual look van nubuck, maakt dan ook dat de stof vaak gebruikt wordt in vele schoenontwerpen. Wilt u graag die toffe nubuck-stijl behouden? Wij geven u alvast een aantal tips om uw favoriete nubucks te onderhouden.

  Zo gaat u te werk:
  Als er geen echte vlekken op uw nubuckschoenen zitten en u uw schoenen gewoon een onderhoudsbeurt wilt geven, dan gaat u als volgt te werk: maak de schoenen schoon met een nubuckborstel en spuit ze daarna in met een nubuckspray. Laat vervolgens de nubuckspray even intrekken. Maak daarna de schoenen verder zuiver met de ruwe zijde van een nubuckgom. Als u dat gedaan heeft, kunt u de zachte zijde van de nubuckgom gebruiken om de schoenen hun oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Gebruik zeker geen schoensmeer want dan wordt de nubuck stof hard en maakt u vlekken. Als u de schoenen behandeld heeft en ze helemaal droog zijn, spuit ze dan in met een water- en vuilafstotende impregneerspray om ze verder te beschermen. Impregneer uw nubuckschoenen regelmatig om ze mooi en ‘nieuw’ te houden

© 2024 Raaf en Vos
Website by core-graphics.be and exsited.be
Close

Zoek in onze shop